Veelgestelde vragen (FAQ)

Vind hier het antwoord op veel van je vragen…

EFT therapie

Wat is het verschil tussen een psycholoog en een EFT therapeut?

Een psycholoog maakt meestal gebruik van gespreks-, cognitief- en/of gedragstherapie. Dit kan wel inzicht brengen in je situatie, maar jammer genoeg lost het de emotie/lading niet op. M.b.v. EFT lossen die emoties/ladingen daarentegen wel op.

Is EFT wetenschappelijk bewezen?

Wetenschappelijk onderzoek naar de werking van EFT bracht verbazingwekkende resultaten aan het licht. Amerikaanse studies tonen aan dat EFT, net zoals mindfulness, een “evidence-based method” is. Er werden inmiddels meer dan 100 wetenschappelijke studies gepubliceerd – zie www.eftuniverse.com/research-studies/eft-research. EFT behoort daarom niet tot de pseudo-wetenschap.

Moet ik zelf een behandelingstechniek kiezen?

Neen, afhankelijk van je situatie en het thema wordt de techniek gekozen die het snelst voor verbetering/verlichting zorgt: klassieke EFT, MR, MBR of Optimal EFT.

Moet ik mijn hele verleden vertellen?

Nee, je moet alleen meedelen wat relevant is m.b.t. je thema. Het doel van een EFT sessie is niet om je volledige verleden te analyseren, maar om de emoties en/of ladingen die gekoppeld zijn aan je thema te verwijderen.

Hoe lang duurt het vooraleer ik verbetering ervaar?

Al na de eerste sessie zal je verbetering ervaren. De meeste problemen kunnen opgelost worden in een 5 tal sessies. Wil je veel thema’s aanpakken dan ligt het aantal sessies tussen de 5 en 10. In bepaalde gevallen kunnen twee of drie sessies voldoende zijn.

Praktische vragen

Krijg ik een deel terugbetaald via het ziekenfonds?

Jammer genoeg niet. In Nederland wordt wel een deel terugbetaalt, maar een sessie is er wel veel duurder (100 tot 150 euro per sessie). Zelfs zonder terugbetaling is een EFT sessie in Vlaanderen  goedkoper dan in Nederland.

Is de eerste sessie volledig gewijd aan de intake?

Nee, het intakegesprek duurt maximaal een halfuur. Het is de bedoeling om in de eerste sessie al aan de slag te gaan zodat je op het einde van de sessie al verbetering en/of verlichting ervaart.

Moet ik bijbetalen voor een iets langere sessie?

Neen, de prijs blijft 40 euro en er wordt getracht om de sessie positief af te ronden.

Mag er iemand de sessie bijwonen?

Ja, op voorwaarde dat men zich niet geremd voelt en dat je het zelf ook wil.

Moet ik speciale kledij dragen?

Nee, je kan gewoon kledij dragen die je aangenaam vindt.

Disclaimer

Danny Senesael beschouwt de reguliere geneeskunde als basis van de gezondheidszorg. De technieken die Danny Senesael toepast zijn niet geschikt of bedoeld als vervanging van de reguliere geneeskunde, maar als aanvulling en/of ondersteuning. Indien de begeleiding van Danny Senesael zorgt voor lichamelijke, emotionele en/of mentale verbetering en je je medicatie wilt afbouwen, dan dient dit steeds te gebeuren in samenspraak met je arts, specialist of psychiater. Hoewel de gebruikte technieken al fantastische resultaten hebben opgeleverd is het niet gegarandeerd dat het voor iedereen werkt. Indien je met een medisch probleem kampt is het aangeraden om eerst een arts te consulteren.

Niet gevonden wat je zocht?

Contacteer mij

Tijdens de corona-periode is mijn praktijkruimte volledig coronaproof ingericht.

0485 57 58 55

Hoge Lane 27 | 8200 Brugge

Hoge Lane 27
8200 Brugge