Literaire pareltjes

Levenswijsheden en levenslessen van bekende spirituele leraars en auteurs.

Om eens over na te denken

Dalai Lama, Boeddhistische leraar

Het zijn niet de omstandigheden die bepalen hoe jij je voelt, het is je eigen houding tegenover die omstandigheid.

Jeff Foster, Engelse spirituele leraar en auteur

Vriend, ik weet dat je hart gebroken is, ik weet dat de toekomst onduidelijk is, maar ik ben hier bij jou. Laten we beginnen bij waar we zijn. Laten we ons niet concentreren op de duizend stappen die nog gezet moeten worden, maar op de plaats waar je nu bent. Er is alleen maar Nu! Weet dat vele anderen hebben doorgemaakt wat jij nu doormaakt. Weet dat het soms vlak voor zonsopgang het donkerst lijkt. Maar laten we, in plaats van te verlangen naar de dageraad en de duisternis af te wijzen, de duistere, zware delen aanraken met zachtheid en licht. Laat ons onder ogen komen wat er is. Want zelfs de donkerste grot kan een schat herbergen, en zelfs de heftigste en ongemakkelijke gevoelens kunnen een onbekend medicijn bevatten. Ga moedig je weg, mijn vriend, en weet dat je geliefden met je meelopen.

Tara Brach, Amerikaanse boeddhiste, schrijfster en psychotherapeute

Totale acceptatie is de poort naar vrijheid.
Totale acceptatie is de bereidheid onszelf
en ons leven te aanvaarden zoals het is.

Paul Ferrini, spiritueel auteur van bestseller

Je belangrijkste lessen zijn de lessen waar je je het meest tegen verzet.                                   

Jeff Foster, Engelse spirituele auteur

Blijf gewoon bij je onbehagen, zonder te proberen er aan te ontsnappen, zonder verwachtingen, zonder ergens naar op zoek te zijn.
Jarenlang zat ik alleen maar bij mijn verdriet, frustratie, woede, angst, pijn en eenzaamheid. Ik rustte en ademde alleen maar in die borrelende, brandende puinhoop, zonder hoop, zonder het weg te willen. Middenin die storm werd de vrede ontdekt, de altijd aanwezige vrede die ik ben, en altijd ben geweest, de open hemel waarin het tumult zich voordoet. We kennen onszelf als de grote open ruimte,
de grenzeloze oceaan die al deze golven van pijn en verdriet verwelkomt, als haar eigen kinderen die eindelijk weer thuisgekomen zijn.

… en er lessen uit te trekken? 🙂

Marianne Williamson, Amerikaans spiritueel leraar, auteur en spreker

De liefde bevindt zich in ons. Zij kan niet vernietigd worden, maar wel verborgen zijn.

Willem Vermandere, Vlaamse zanger en kunstenaar

Het leven is er niet om begrepen te worden. Het enige wat je ermee kunt doen is het beleven in alle hevigheid. Ik weet alleen dat ik heel dit leven met al mijn mannelijke kracht moet omhelzen. En geloven. Geloven dat het de moeite waard is.                     

Fernando Pessoa, Portugese dichter uit de 20e eeuw

Wat we zien is niet hetgeen we zien, maar hetgeen we zijn.                                 

Jeff Foster, Engelse spirituele leraar

Als mens ben je volmaakt onvolmaakt, schitterend in al je gebreken. Je zult nooit de tijd krijgen om een staat van perfectie te bereiken, en dat maakt je zo beminnelijk en menselijk. Je gebreken geven je karakter, je eigenaardigheden maken je uniek, je rimpels en littekens zingen over een leven dat voluit geleefd is, een wereld die volledig geproefd is, een lange weg die volledig gegaan is. En tegelijkertijd ben je buiten je persoonlijke verhaal, je overtuigingen, je herinneringen, je dromen, hier en nu wakker en levend, voorafgaand aan identificatie als een afzonderlijk ‘ik’. Je bent zo onvolmaakt, en dat is precies wat je zo volmaakt maakt.

John Gardner, Amerikaanse auteur

We krijgen allemaal talrijke prachtige kansen aangeboden, geniaal vermomd als onoverkomelijke problemen.                           

Joanika Ring, Nederlandse spiritueel lerares en schrijfster

Gedachten komen en gaan. “Ik ben die en die” is ook een voorbijgaande gedachte, toch ben jij constant aanwezig, maar niet als “ik”.                                    

Laat me je inspireren...

Contacteer mij

Tijdens de corona-periode is mijn praktijkruimte volledig coronaproof ingericht.

0485 57 58 55

Hoge Lane 27 | 8200 Brugge

Hoge Lane 27
8200 Brugge